Zwemmen

Waar je op moet letten als je gokt op zwemmers

Waar je op moet letten als je gokt op zwemmers

Wedstrijdzwemmen mag dan wel om de vier jaar, tijdens de Olympische Zomerspelen, een geliefd evenement voor de fans zijn, maar weddenschappen op waterwedstrijden zijn verder ongebruikelijk. Mensen buiten Nederland hebben de kans gehad om erop te wedden, ook al is het ongebruikelijk. Er is echter nieuws dat dergelijke sites ook in Nederland worden geopend, men kan er bijvoorbeeld over lezen Unibet artikelen hier. Toch, met meerdere wedstrijden van verschillende lengtes voor elk van de vier officiële stijlen/slagen, met inbegrip van medleys en estafettes, de sport toont belofte voor de toekomst.

Waar te beginnen

De meest populaire is veruit de straight-up weddenschap, ook wel moneyline weddenschap genoemd, waarbij je in principe je geld op de winnaar zet. Je moet begrijpen dat wedden op de favoriet geen grote uitbetalingen oplevert. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat zwemmer A het meest waarschijnlijk de 100m vrije slag zal winnen en zwemmer B waarschijnlijk niet. In dat geval zou de bookmaker -400 inzetten op A en +300 op B. De kansen zijn beter voor zwemmer B maar de kans dat het ook echt gebeurt is vrij klein.

Als je $4 inzet op zwemmer A krijg je € 1 uitbetaald en het is niet meer dan logisch dat dit gebeurt omdat de meeste mensen inzetten op de favoriet en de bookmaker geen geld zou verdienen als elke gokker zijn inzet wint.

Aan de andere kant, door te wedden op zwemmer B krijg je een € 3 uitbetaling voor elke € 1 weddenschap. Theoretisch, zal het wedden op B uw geld verdrievoudigen als B de race wint, maar aangezien hij dat waarschijnlijk niet zal doen, is het veiliger om de € 1 uitbetaling te nemen door € 4 op A in te zetten.

Andere soorten weddenschappen die men kan afsluiten op zwemmen zijn op de snelste tijd of de snelste ronde. Deze weddenschappen zijn meer spannend, maar zeker riskanter, en dus de uitbetalingen zijn hoger, dat is de reden waarom het trekt veel onervaren gokkers die meestal uiteindelijk verliezen hun hele bankroll omdat ze gingen all in.

Wees ijverig

Afgezien van gokkers die krijgen overdreven enthousiast en maken riskante weddenschappen, zijn er ook mensen die niets weten over zwemmen, kies een zwemmer en hopen voor het beste.

De gegevens zijn er en een google zoekopdracht geeft u volledige toegang tot het, dus je hoeft alleen maar te ziften door alle statistieken en nieuws beschikbaar voor en tijdens een groot evenement.

Het nieuws is belangrijk omdat een zwemmer zich tijdens een wedstrijd kan blesseren, wat de kansen en de resultaten beïnvloedt. Als je wist dat Phelps een schouderblessure had, zou je dan nog steeds op hem wedden om de 100m vlinderslag te winnen? Je zou waarschijnlijk twee keer nadenken voordat je dat doet en je zou andere mogelijke kandidaten onderzoeken, althans dat is het logische om te doen.

Denk goed na

Wedden is niet de plaats om emotioneel te worden. Je hebt misschien een favoriete zwemmer die je geboorteland vertegenwoordigt, maar als hij niet erg goed is, is er geen reden om op hem te wedden, tenzij je de bookmaker wat gemakkelijk geld wilt geven.

Hier moeten beslissingen worden genomen op basis van statistieken en recente training. Het is niet omdat je graag wilt dat je favoriet wint, dat dit ook zal gebeuren. Het is veel gemakkelijker als je voor de favoriet gaat, maar we zijn niet allemaal Michael Phelps fans en we moeten moeilijke keuzes maken.

Share this post

About the author