Zwemmen

De beste zwembaden in Amsterdam

De beste zwembaden in Amsterdam

Het is de juiste tijd om de zwembadmogelijkheden van de herfst en winter te verkennen. Amsterdam heeft niet alleen een van ’s werelds beste buitenzwembaden (het groene Flevoparkbad trouwens), maar ook een aantal overdekte zwemgelegenheden. Laten we eens kijken naar de beste selectie zwembaden in de stad.

1. Zwemmen met uitzicht in Het Marnix

Als je niet in de grachten kunt zwemmen, zwem er dan gewoon langs! Het is mogelijk dankzij de prachtige locatie van Het Marnix, waar je kunt genieten van een uitzicht op de Jordaan. Het is een geweldig multifunctioneel sportcentrum in de binnenstad, uitermate geschikt voor recreatief zwemmen of baantjes trekken. Kies uit twee moderne zwembaden en ga na afloop naar de sauna op het dakterras.

A. Bakker, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons – cropped

2. Zuiderbad met een geschiedenis

Een van de oudste zwembaden van Amsterdam met een uniek karakter ligt op een steenworp afstand van het Rijksmuseum. Het historische art-decogebouw van het Zuiderbad is al een attractie op zich, maar het gezellige zwembad is nog beter. Verwacht bubbelbaden, kruidenbaden en andere geneugten van wellness.  Als sommigen van jullie zin hebben om te skinny dippen, dan is zondag jullie dag in het Zuiderbad!

3. Het subtropisch paradijs van De Mirandabad

Dit zwembad is een ideale oplossing voor het gezin, want het geeft iedereen een vakantiegevoel. je kunt niet alleen een duik nemen in een van de vele zwembaden van De Mirandabad, maar je kunt ook wat tijd doorbrengen op het strand of onder de palmbomen, of je zelfs vermaken met de golfslagmachines. Terwijl de volwassenen zich naar de squashbanen begeven, kunnen de kinderen zich uitleven op de glijbanen. Het is zelfs mogelijk om te discozwemmen in De Mirandabad. Je kinderen zullen het geweldig vinden om te dansen op de muziek van de DJ!

4. Diverse activiteiten in het Sloterparkbad

Het Sloterparkbad ligt aan de Sloterplas en biedt een unieke afwisseling voor een overdekt zwembad. Tussen het baantjes trekken door (50-meterbad!) kunt je aan de bar aan het water een drankje met snacks nuttigen. Er is een zwembad met duikplanken van 1 en 3 meter en er zijn een aantal programma’s waaronder Ladies Night, Ouder- en Kindzwemmen. Je vindt er ook lessen Freestyle en Aqua sport.

Edoderoo, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

5. Gezinsplezier in De Meerkamp

Net buiten Amsterdam (in Amstelveen) trekt De Meerkamp haar bezoekers met haar vier overdekte zwembaden en vele recreatiefaciliteiten geschikt voor alle leeftijden. Het beste nieuws is dat ze veel minder chloor gebruiken om het water te zuiveren, maar in plaats daarvan kiezen voor ozon. Dat betekent dat je minder last hebt van die droge huid, rare chloorlucht en rode ogen. De Meerkamp heeft ook een zeer goede reputatie op het gebied van zwemlessen en aquasporten.  Of je nu een gereserveerd 25-meterbad wilt voor gewoon zwemmen, water met minder chemicaliën voor zwangerschapszwemmen of een 60-meter glijbaan voor je avontuurlijke kinderen, De Meerkamp heeft het allemaal.

Rokus C, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0, via Wikimedia Commons

6. W Amsterdam

W Amsterdam is een luxe boetiekhotel in het hart van de hoofdstad. Hun zwembad is niet alleen voor een verfrissende duik, maar ook om de bezienswaardigheden van de stad in je op te nemen. Het ligt op slechts 4 minuten lopen van de Dam en geeft je gegarandeerd een hotelervaring die een uitspatting waard is (voor sommigen van ons toch). Ze hebben zelfs een spa waar je je spieren kunt laten ontspannen, een binnenzwembad als het weer niet meewerkt, en een lounge op het dak van waaruit je over de stad kunt uitkijken!

Share this post

About the author