Zwemmen

Beste apps voor zwemmers

Beste apps voor zwemmers

Ja, je leest het goed. Ook voor zwemmen zijn er tegenwoordig handige apps. Veel toonaangevende fitness-apps zijn ofwel algemene gezondheidstrackers die stappen en hartslag bijhouden, ofwel begeleide trainingsdiensten die alles van yoga tot kickboksen omvatten. Deze apps zijn zeker geweldige hulpmiddelen, maar de fitness app opties zijn niet gedegradeerd tot grondtraining.

Er is zelfs een andere groep fitness-apps voor een van de beste cardiovasculaire oefeningen: zwemmen. Als je klaar bent om je watertraining naar een hoger niveau te tillen, bekijk dan deze vijf fitness-apps voor zwemmers.

1. MySwimPro

Hoewel er veel waardevolle zwem-apps zijn, zijn de meeste experts en recensenten het erover eens dat MySwimPro de beste optie is op dit gebied. In 2016 heeft Apple MySwimPro zelfs uitgeroepen tot de beste app van het jaar voor de Apple Watch.

Daarin ligt de sleutel tot veel succesvolle zwem-apps: ze zijn ontworpen voor de Apple Watch (waterbestendig tot 50 meter), of andere waterdichte smartwatches, in tegenstelling tot een smartphone die misschien niet zo goed tegen water kan.

MySwimPro biedt honderden workouts onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder zwemslag, duur, gewenste intensiteit, en andere nuttige statistieken. Het is ook compatibel met een reeks van waterbestendige wearable tech, waaronder die van Garmin en FitBit.

2. Swim Coach

Gebruikers houden van de Zwemcoach app vanwege de eenvoudige interface en de minimale onderbreking van advertenties. Het gebruiksvriendelijke platform betekent echter niet dat er een gebrek aan functies is.

Deze app heeft een geweldige functionaliteit en biedt workouts die kunnen worden aangepast op basis van fitnessniveau en persoonlijke doelen. Train je voor een triatlon? Zwem Coach heeft je gedekt. Of misschien bent je nieuw in het zwembad, althans als een workout plek. Deze app kan je ook helpen nieuwe workouts te ontdekken die interessanter zijn dan gewoon baantjes trekken.

Of je nu de consistentie van een volledig plan wilt of de flexibiliteit van een meer a la carte trainingsplan, Zwem Coach heeft je gedekt. Met zo veel personalisatie, werkt deze app goed voor alle niveaus en levensstijlen.

Hoewel het een smartphone-app is, kunnen Swim Coach-gegevens gemakkelijk worden overgezet naar Garmin-smartwatches, zodat je je workout kunt doen ongeacht je apparaat.

3. Swim.com

U weet dat deze app de moeite waard is omdat hij is gemaakt door U.S. Masters Swimming, een nationale non-profitorganisatie die zich inzet voor alles wat met zwemmen en zwemmers te maken heeft.

De Swim.com app is een eenvoudige tracking tool voor mensen die niet op zoek zijn naar veel toeters en bellen.

Het is ook een geweldige motiverende partner, vooral voor zwemmers die op hun eigen trainen en geen behoefte hebben aan een rigide trainingsprogramma. Het is ook compatibel met de meeste grote smartwatch merken, zodat je kunt synchroniseren en overdragen van gegevens zonder grote problemen.

4. SwimSync

Bent je een zwemcoach en wilt je de vorderingen van je team bijhouden? Dan zou dit wel eens je ideale hulpmiddel kunnen zijn. SwimSyns is een geweldig hulpmiddel voor wie op zoek is naar een beetje gezonde competitie, hetzij met zichzelf of met het hele team. Breng de vooruitgang van elke zwemmer in kaart, stel benchmarks in en vergelijk de prestaties van je teamleden. Deze app heeft ook een functie waarmee je je wedstrijdschema en opstellingen kunt beheren.

Share this post

About the author