Gezonde levensstijl

Voedingsmiddelen die helpen bij gewichtsverlies

Voedingsmiddelen die helpen bij gewichtsverlies

Heerlijke voedingsmiddelen die je helpen bij het diëten? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Geen twijfel mogelijk: Gewichtsverlies komt neer op eenvoudige wiskunde. Je moet minder calorieën eten dan je verbrandt. “Bepaalde voedingsmiddelen kunnen je helpen gewicht te verliezen,” zegt Heather Mangieri, “omdat ze je helpen je langer vol te voelen en het hunkeren naar voedsel tegen te gaan. Sommige stimuleren zelfs je metabolisme. Dus neem deze lijst mee als je naar de supermarkt gaat:

1. Bonen

Bonen zijn goedkoop, vullend en veelzijdig, en zijn een geweldige bron van eiwitten. Bonen bevatten ook veel vezels en worden langzaam verteerd. Dat betekent dat je langer een vol gevoel hebt, wat je ervan kan weerhouden meer te eten.

2. Soep

Het maakt niet uit of de soep grof of gepureerd is, zolang het maar bouillon is. Je wilt de soep beperken tot 100 à 150 calorieën per portie. Dus sla de klodders room en boter over. Om vier uur is het soeptijd!

3. Donkere chocolade

Wil je tussen de maaltijden door van chocolade genieten? Kies dan een stuk of twee pure chocolade in plaats van de melkachtige versie. In een onderzoek aten chocoladeliefhebbers die pure chocolade kregen een paar uur later 15% minder pizza dan degenen die melkchocolade hadden gegeten.

4. Gepureerde Groenten

Je kunt meer groenten aan je dieet toevoegen, genieten van je “cheat” voedsel, en het aantal calorieën dat je eet verminderen, allemaal tegelijk. Toen onderzoekers van Penn State gepureerde bloemkool en courgette toevoegden aan macaroni met kaas, bleken de mensen het gerecht net zo lekker te vinden. Maar ze aten 200 tot 350 calorieën minder. Die gezonde groenten voegden caloriearme bulk toe aan het smakelijke gerecht.

5. Eieren en worst

Een eiwitrijk ontbijt kan je helpen weerstand te bieden tegen snackaanvallen gedurende de dag. Dus neem vooral de volgende keer, dat je naar de supermarkt gaat, wat eieren en worst mee. Heerlijk bij het ontbijt of lunch. Een echt ‘English breakfast’.

In een onderzoek onder een groep zwaarlijvige jonge vrouwen, voelden degenen die de dag begonnen met 35 gram eiwit – dat is waarschijnlijk veel meer dan je nu eet – zich meteen voller. De vrouwen aten een 350-calorie ontbijt dat bestond uit eieren en een runderworst pasteitje. Het effect van het eiwitrijke ontbijt leek tot in de avond aan te houden, toen de vrouwen minder vette, suikerrijke producten aten dan de vrouwen die ontbijtgranen aten.

Share this post

About the author