Vrouwen in de sport

Meest populaire vrouwelijke atleten

Meest populaire vrouwelijke atleten

In een wereld waar de aandacht voor vrouwensport praktisch te verwaarlozen is, bieden de Olympische Spelen de perfecte gelegenheid om de meest getalenteerde vrouwelijke atleten op één plaats te zien strijden. Bijna 54 procent van de Amerikaanse atleten die dit jaar meedoen, zijn vrouwen. Daarom hebben we besloten om een aantal Amerikaanse vrouwen uit te lichten die je deze zomer niet mag missen.

Sommigen van hen zijn namen die je misschien herkent, anderen zijn nieuw op de scène, maar ze zullen je allemaal versteld doen staan van hun talent. We spraken met Hannah Withiam, managing editor voor Just Women’s Sports, over wie we in de gaten moeten houden, in evenementen variërend van oude favorieten zoals turnen en zwemmen tot nieuwe toevoegingen zoals surfen en skateboarden.

1. Simone Biles

“Simone Biles is waarschijnlijk de beste turnster die we ooit in de VS hebben gezien, of eigenlijk zelfs in de wereld. Ze is zeker een van de beste atletes die meedoet aan de Olympische Spelen. Ze vestigde dit jaar een record door haar zevende Amerikaanse titel te winnen, en ze zal een grote aantrekkingskracht hebben op TV. Blijkbaar heeft ze nu te maken met een lichte blessure, maar gezien wat een geweldige atlete ze is zou ik niet verbaasd zijn als het haar niet zou beïnvloeden.”

Agência Brasil Fotografias, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

2. Suni Lee

“Suni Lee is pas 18 jaar oud, en in de kwalificaties werd ze tweede achter Simone Biles op de eerste dag, en op de tweede dag scoorde ze zelfs hoger dan haar. Ze lijkt vergelijkbaar talent te hebben, ze is nog jong, en dit is haar eerste wedstrijd, maar ze kan nog aan vele wedstrijden meedoen.”

3. Athing Mu

“Ik was echt weggeblazen tijdens de U.S. trials door Athing Mu. Ze is pas 19 jaar, en ze is net prof geworden in juni een week voor de trials na het afronden van haar eerste jaar bij Texas A&M. Ze vestigde meteen een record in de U.S. trials op de 800 meter, en versloeg een andere Amerikaanse die het U.S. record heeft in dezelfde race. Dus ze heeft meteen een statement gemaakt en gaat naar haar eerste Olympische Spelen als 19-jarige. Ze zal het moeten opnemen tegen enkele echte legendes, maar ze heeft een reële kans om goud te winnen.”

4. Sydney McLaughlin

“Ze is echt een baanwonder – ze doet mee aan de 400-meter horden. Ze kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van Rio toen ze pas 16 was en was een van de jongste atletes die dat jaar voor de VS uitkwam. Haar beide ouders waren atleten, dus ze komt uit een ongelooflijk atletische familie, en ze is nog steeds pas 21 jaar oud. Ze is een naam die de mensen waarschijnlijk al zullen kennen omdat ze al zes jaar bezig is.”

Steven Pisano from Brooklyn, NY, USA, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

5. Katie Ledecky

“Katie Ledecky is nu al een echte Olympische ster. Ze is pas 24 jaar oud en heeft al vijf Olympische gouden medailles en 15 gouden medailles van wereldkampioenschappen op haar naam staan – de meeste in de geschiedenis voor een vrouwelijke zwemster.  Ze heeft het wereldrecord op de 400, 800 en 1500 meter vrije slag voor vrouwen. Dit jaar is Ledecky’s grootste concurrent een opkomende 20-jarige Australische zwemster genaamd Ariarne Titmus, wiens tijden vergelijkbaar zijn met die van Ledecky en betekenen dat de vrouwen 400-meter vrije slag een must-watch evenement zal worden.”

Share this post

About the author