Gezonde levensstijl

Apps die je helpen met gezonder eten

Apps die je helpen met gezonder eten

Bestaat daar niet een app voor? Je kunt het de hele tijd horen. We vragen overal om apps; of er apps zijn voor muziek, partners zoeken, games, aanbiedingen zoals die op kelbet.nl zijn, eten, fitness… nou als we door zouden gaan, zou deze lijst eindeloos zijn. Als het echter om fitness-apps gaat, staan ze al lang in de schijnwerpers. Kunnen ze ons helpen gewicht te verliezen? In theorie is het eenvoudig – minder eten en meer bewegen. In werkelijkheid komt er echter veel meer bij kijken. Weten welk voedsel goed voor je is, en welk voedsel gewoon zonde is, is een belangrijk onderdeel van goede voeding. We hebben 10 geweldige apps voor je verzameld om je te helpen je gewicht effectief te beheren en beter en slimmer te eten.

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal biedt een enorme voedseldatabase met meer dan 5 miljoen verschillende voedingsmiddelen. Het kost je minder dan 5 minuten per dag om je voeding en lichaamsbeweging bij te houden, een effectieve calorieënteller, dus je kunt er snel aan wennen. Het werkt in combinatie met meer dan 50 apparaten en apps, waaronder Apple Health, Fitbit en Garmin-apparaten, en helpt je om in de gaten te houden hoe goed je het doet.

2.  FatSecret

FatSecret biedt een eenvoudig te gebruiken eetdagboek om bij te houden wat je gaat eten, maar ook om van tevoren te plannen wat u gaat eten. Beeldherkenning van voedsel en maaltijden maken het nog gemakkelijker om toe te voegen wat je eet, met een gemeenschap die je graag adviseert over hoe je het beste te werk kunt gaan. Een hulpmiddel voor het bijhouden van het gewicht en het scannen van streepjescodes ronden het pakket af.

3. YAZIO

YAZIO biedt een persoonlijk plan om af te vallen of spieren op te bouwen, waarna je de voedingselementen van je maaltijd kunt bijhouden. Je kunt maaltijdplannen maken, je calorieën en dagelijkse stappen bijhouden, en synchroniseren met andere fitness-apps. De Pro upgrade bied je ook gezonde recepten, samen met het bijhouden van lichaamsvet en zelfs bloeddruk en bloedsuiker.

4. Lose it!

Lose It! wil dat je gewicht verliest terwijl je geniet van het proces. Je hoeft alleen maar iets over jezelf te vertellen en het programma stelt een op maat gemaakt afslankplan op, met een dagelijks budget en een doel voor ogen. Dankzij de beeldherkenning herkent het programma automatisch welk voedsel je eet, zodat je dit niet zelf hoeft in te voeren. Het programma splitst alles ook op naar elk onderdeel van de voeding, waardoor je veel inzicht krijgt.

5. MyPlate Calorie Tracker

Van de mensen achter Livestrong.com, hoopt MyPlate Calorie Tracker de meest gebruiksvriendelijke optie te zijn om gewicht te verliezen. De app helpt je uit te vinden welke voedingsmiddelen die je eet de meeste calorieën bevatten, zodat je persoonlijke dagelijkse caloriedoelen kunt instellen. Je kunt ook je waterinname bijhouden en aangepaste doelen stellen voor je macronutriënten en micronutriënten. Er kunnen ook maaltijdherinneringen worden ingesteld.

6. Fitbit

Fitbit is vooral bekend voor het bijhouden van uw stappen en dagelijkse activiteit, maar het is ook goed voor het bijhouden van andere delen van je leven. Je kunt zijn diensten gebruiken om het voedsel dat je eet te loggen via de barcodescanner, zodat je je maaltijdgeschiedenis in een oogopslag kunt zien. Je kunt het ook gebruiken in combinatie met de Aria wifi Smart Scale, zodat je altijd weet wat je gewicht is. Ook de waterinname en slaappatronen kunnen worden bijgehouden.

Share this post

About the author